Teksten voor websites

Een website heeft korte, prettig leesbare en duidelijke teksten nodig. Naast een aansprekend ontwerp en een heldere structuur. Een website bekijken werkt namelijk anders dan informatie op papier. Een websitebezoeker oordeelt snel. Na een paar seconden een pagina te hebben bekeken leest hij verder of klikt weg. De inhoud van de webpagina moet direct duidelijk zijn en voor de lezer – niet zozeer voor jou als organisatie – aantrekkelijk zijn om te lezen.

Zie een website als een visitekaartje met begrijpelijke, foutloze en betrouwbare inhoud.  De bezoeker overtuigen van jouw product of dienst is belangrijker dan veel informatie geven. Hoe doe je dat?

Een paar tips

• Gebruik spreektaal. Die is natuurlijk, waardoor de lezer zich aangesproken voelt.
• Plaats tekst die eenvoudig te begrijpen is. Maak het je lezer makkelijk.
• Plaats tekst die de lezer tot actie aanzet.

Buro Boer helpt je aan professionele webteksten. En geeft graag meer schrijftips of advies over de structuur van je website.

Website vindbaar

Je wilt dat je website op het world wide web goed te vinden is. Googelen naar jouw bedrijf, dienst of product moet een makkie zijn. Daarvoor moeten teksten op een bepaalde manier geschreven zijn. Met relevante inhoud. En op een natuurlijke manier. Voorzien van de logische zoekwoorden en de juiste opbouw.  Zoekwoordenoptimalisatie (Search Engine Optimalization) noemen de specialisten dat.

Ik kan je adviseren over het vindbaar maken van je site. En ik kan de teksten ook voor je (her)schrijven.

Kosten

Mijn tarief voor het geven van advies en het schrijven van webteksten is € 63 per uur exclusief btw. Voor het herschrijven van teksten reken ik € 58 per uur exclusief btw.

Webteksten of advies nodig? Neem contact op en ik doe een voorstel met een gespecificeerde prijsopgave.